Präbichl

Präbichl, Hotel Bahnhofnak otthont adó apró alpesi falu, Budapestről 400 kilométerre található a Stájer Alpok szívében. A faluhoz legközelebb eső városig, Leobenig autópályán juthatunk el, így az út személyautóval kb. 4 órát vesz igénybe. Leobentől kb. 30 kilométeren át festői tájakon kanyargó szerpentin vezet úticélunkig. Präbichl-t az Eisenerzer Alpok vonulatában, a Polster (1911m) és a Reichenstein (2165 m) hegycsúcsok közti hágó tetején, 1200 méteres magasságban találjuk.  

A hotel épülete eredetileg egy századeleji vasútállomásnak adott otthont. A döntően ércszállításra létesült vasúti pálya nyugdíjazása után az elárvult épület a természetjárók fellegváraként született újjá, s futott be minden korábbinál fényesebb ’karriert’. Mára hazánk minden szegletébe eljutott az alpesi falu, és a ’magyarrá lett bakterház’ híre. Egyre többen fordulnak meg nálunk, s reméljük, hamarosan Önt is a Bahnhof egyre bővülő baráti közösségének tagjaként üdvözölhetjük. Präbichl 26 kilométeres sípályája a Hotel Bahnhof épületének tőszomszédságában található, így telente sílécünket már a küszöbön felcsatolhatjuk!

Präbichlben, ebben az eldugott alpesi falucskában teljes valójában tárulkozik ki az alpesi vidék, természeti-, sport- és kulturális értékek garmadáját vonultatva fel az ide látogató előtt. A csodás sípályák, a fehér szikláikkal az ég felé törő hegycsúcsok, a zöldellő pázsittal borított hegyoldalak, a sebes folyók, vízesések, az erdész-bányász-kohász élet által létrehozott, részben muzeális formában, részint napi használatban megőrzött emléke temérdek lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra, új felfedezésekre, sportélményekre.

b_300_0_16777215_00_images_bahnhof_telen.jpg
This text will be replaced
2017  Hotel Bahnhof - Präbichl