Programok Präbichl környékén

A régió természeti és infrastrukturális adottságai komplex és tartalmas kikapcsolódásra adnak lehetőséget. A téli időszakban a sípályák és a forraltbor csalogató illatát árasztó hütték várják a vendégeket, de megtalálják számításaikat a sífutók és a hótalpas túrák szerelmesei is.

Tavasztól aztán kinyílik a világ és a természeti sportokat kedvelők hada szállja meg a hegyvidéket. Mászócipők, beülők, hevederek és karabinerek kerülnek elő a sziklamászók, és a via-ferrátázók hátizsákjaiból, készülődve a közeli sziklafalak meghódítására; a tajtékzó hullámokkal tarkított Salzán és Ennsen neoprén ruhába öltözött raftingosok gyülekeznek; a hóolvadással szinte egy időben toppannak be a túrázók, s vágnak neki a hegycsúcsok meghódításának. A kerékpárutak egyre sűrűbb hálóba fonják a környező hegyoldalakat, s ezzel párhuzamosan egyre több kerékpáros kopogtat az ajtónkon, hogy egy-egy sör mellett meséljen az aznapi élményekről, a nyüzsgő forgatag koronájaként pedig kedvező széljárással virradó reggeleken feltűnnek a siklóernyősök a völgy fölé magasodó Polster csúcson, s pillanatokon belül a pillangó könnyedségével égbe emelkedő ernyők tarkítják fölöttünk az eget.

 

Sí, Snowboard

Präbichl 25 kilométeres síterepe közvetlenül a Hotel Bahnhof épülete mellett található. Alig 30 méter a kezdőpálya teteje, ahonnan a síelő lecsúszva azonnal a síarénában, a legendás Polster-katlanban, a felvonók kiindulópontjánál találhatja magát.

A pályarendszerhez 3 ülőlift (két 4 üléses és egy 1 üléses), valamint 2 húzólift tartozik. Magas fekvésének köszönhetően november végétől április elejéig hóbiztos, de a sípályákat természetesen hóágyúzzák is, ha szükséges. A síterep a tanulóknak szánt lejtőktől kezdve a profik által kedvelt kezeletlen mélyhavas hegyoldalakon és buckapályákon, valamint a széles carving-pályákon át egészen a szánkópályáig kínál lehetőséget a lesiklásra. Akik kedvelik a kihívásokat, azokat remek sítúra útvonalak várják, illetve kipróbálhatják a siklóernyős síelést is.

b_300_0_16777215_00_images_praebichl_telen.jpg
 A pályákon az Ausztriában jól ismert hütték, a felvonók összes állomásán pedig ingyenes nyugágyak (Berg-Solarium) hívogatják a vendégeket.

A Hotel Bahnhof-ban a sízők számára fűtött bakancsszárítót helyeztünk üzembe, síléctároló állványokat alakítottunk ki, és a házban lehetőség van sífelszerelést is bérelni.

A síbérletárak megtekinthetőek itt.

További információ >>

This text will be replaced
  A síterep Präbichlben
  További képek a galériában >>

 

Rafting

b_300_0_16777215_00_images_phocagallery_raft_raft_11.jpg

A raftingtúrákon a Salza és az Enns folyó szolgáltatja a szükséges vízmennyiséget. A Salza völgye érintetlenségével, megőrzött környezeti értékeivel méltán vált Ausztria legkedveltebb vadvízi célpontjává, az Enns folyó szurdokra emlékeztető völgye pedig a Gesäuse Nemzeti Parkban, Ausztria harmadik legnagyobb és egyben legfiatalabb nemzeti parkjában található. 

A kétszemélyes track-ektől egész a 12 fős raftokig többféle vadvízi hajó áll rendelkezésre, így a kis hajók adta szabadságot, és a nagy hajók csoportos evezés élményét egyaránt megtapasztalhatjuk.

A túrák során, melyeket a Salza és az Enns egyik legnagyobb vadvízi túravezetőjével közösen szervezünk, az evezés mellett kipróbáljuk a vadvízi úszást, megtapasztalva a különös érzést, amikor a folyó sodrása magával ragadja az embert, jókat ugrálunk kiépített ugróhelyekről és a sziklafalról egyaránt. A túrákra vízálló fényképezőket is magunkkal viszünk, így mindenki megörökítheti a feledhetetlen élményeket

 

 

Alpesi gyalogtúrák

b_300_0_16777215_00_images_294644_2136343320448_1002057074_32032067_139995972_n.jpgA Bahnhof többszintes, ódon épülete egy aprócska pötty csupán – ha a környező hegycsúcsok valamelyikéről pillantunk le rá. A szállásról indulva több száz kilométer csodás környezetben kanyargó túristautat járhatunk be, melyek 2000 méter fölötti hegycsúcsokra, csodás völgyekbe, kristálytiszta helyi tavak partjára és hangulatos menedékházakhoz vezetik el a vándort. 

Reichenstein csúcstúra: A 2165 m magasan található csúcs a szállástól gyakorlott túrázóknak kb. 2 óra, kényelmes tempóban 3-3,5 óra alatt teljesíthető. 2128 m-en egy menedékház várja a vándort étellel, itallal, adott esetben szállással.

Polster csúcstúra: Az 1911 m magasan található csúcs gyakorlattól függően 1 és 3 óra közötti időtartam alatt járható meg. Ennek a csúcsnak nagy előnye, hogy egész nyáron működő libegős felvonón is el lehet jutni a csúcs közelébe, ahonnan 10 perc séta után már gyönyörködhetünk is a hegytető nyújtotta lenyűgöző látványban.

Barlangtúra: A szállástól indulva 5-6 órás csaknem egész napos programnak minősülő kirándulás, amely a Polster csúcsán, majd egy hegygerincen át egy érintetlen barlanghoz vezet, melyet csak lámpával és idegenvezetéssel ajánlunk. További információ >>

Kirándulás a tónál és a sípályákon: Nyári időszakban a sípályák egészen más képet mutatnak, tele alpesi virágokkal, gombákkal, tenyésztett és vadállatokkal egyaránt. Télen a hóágyúzásra használt tó halgazdagsága nyűgözi le a nézelődőket (horgászni tilos a tóban), valamint a helyi búvárklub tanfolyamai és gyakorló búvárai jelentenek látványosságot. Az ingyenes fürdési lehetőség csak az igazán meleg napokon vonzó program.

Via ferrata / Klettersteig

A „via ferrata“ (németül Klettersteig) tulajdonképp egy több mint százéves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű (A-tól E-ig) útvonalakat egy acélsodrony követi. A túrista ebbe akasztja karabínereit, így legrosszabb esetben is (kezdő pályán szinte kizárt) legfeljebb egy métert csúszhat vissza, mielőtt a kényelmes beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.

b_300_0_16777215_00_images_via_ferrata.jpg
 
This text will be replaced
  További képek a galériában >>

Egyéb lehetőségek

Szálláshelyünkről annyi érdekesség érhető el rövid időn belül, hogy akár több hetet is változatosan lehet itt eltölteni. Összegyűjtöttük a legjavát, kezdve a vízesések völgyétől a szomszédos bányászváros megnézéséig.

b_300_0_16777215_00_images_wasserloch.jpg

Wasserlochklamm vízesések

A szállástól 45 km-re a raftingtúra útvonalát keresztező kirándulás. A Salza folyó feletti hídról induló sétaút egy mesés vízesésrendszerhez vezet veszélytelen, falépcsőkkel kiépített útvonalon. További információ >>

Hegyi kerékpár

A Präbichl-t körülvevő hegyekben számtalan kijelölt kerékpárút található, a szállótól 2 km-re lévő piramis alakú külszíni fejtés pedig nyaranta a mountain bike-osok és a motocross-szosok paradicsoma és számtalan verseny helyszíne.

Siklóernyő

A Präbichl fölött emelkedő 1911m magas Polster Ausztria egyik legkedveltebb siklóernyős starthelye, ahol már magyar bajnokságot is rendeztek. A hegy felső 300 métere kopár, csupasz terep, amely minden oldalról jó startlehetőséget kínál, a starthelyre télen-nyáron üzemelő ülőszékes felvonó visz fel.

Elfenberg

A szállástól 25 km-re található az A9-es autópálya Nautern kijárójánál. Kiváló kirándulóhely gyerekek és felnőttek számára egyaránt, ahol található állatkert, amely egy libegős felvonóról nézhető. Van nyári bobpálya és egy kisebb vidámpark. További információ >>

Wasserspiel Park

A szállástól 38 km-re található ez a vízi vidámpark, ahol vízimalmok, kovácsműhely, drótkötélpálya, mászókák, hinták, csónakázási lehetőség várja a látogatókat. Egy mini vadvízi pálya nyújt lehetőséget játékos körülmények közt a rafting kipróbálására. Családoknak, osztályoknak ideális egész napos program lehet. További információ >>

Traktormúzeum

6 km-re a szállástól Vordernbergben található egy régi traktorokat bemutató kiállítás, melyet a régiségeket kedvelőknek és műszaki érdeklődésűeknek egyaránt ajánljuk. 


Kirándulás kisvasúttal

A nyári szezonban üzemelő keskeny nyomtávú kisvasút Európa legnagyobb szintkülönbségű vasútja. Naponta kétszer áll meg a ház előtt turistákat szállítva a közeli Vordernberg és Eisenerz között. Télen a hegyivasút nem üzemel, a síneket több méter hó fedi. További információ >>

Bányatúra dömperrel a külszíni fejtésen 

Präbichl-től 6 km-re Eisenerz-ben található egy vasércbánya, melyet régen külszíni fejtéssel termeltek ki, de ma már csak a hegy belsejében működik bányászat. A letermelt hegyoldal piramisra emlékeztető monumentális látványa sok kirándulót vonz. Két munkagép platóját átalakították, hogy alkalmas legyen látogatók szállítására, ezekkel lehet körbejárni a területet. További információ >>

Bányatúra a tárnákban földalatti vasúton

Präbichl-től 6 km-re Eisenerz-ben található egy vasércbánya, melyet régen külszíni fejtéssel termeltek ki, de ma már csak a hegy belsejében működik bányászat. A bányatársaság érdeklődők számára a bánya belsejében is szervez utakat bányavasúttal. Hangeffektusokkal, fényjátékokkal és történelmi bemutatókkal teszik érdekessé a kirándulást. További információ >>

Eisenerz-i városnézés

A 6 km-re fekvő kisváros belvárosa egy igazi alpesi gyöngyszem. Sok régi templomával, évszázados épületeivel, zegzugos utcáival lenyűgözi az idelátogatókat. Található a városban egy termálfürdő, mely az egész napos síelés, vagy nyári kirándulás után kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál vendégeinknek. További információ >>

2017  Hotel Bahnhof - Präbichl